Зеленський відповів на петицію про позбавлення Бойка звання Героя України

Матеріали, які відповідають визначеним законом підставам для ухвалення рішення щодо Бойка, до Офісу президента не надходили.

Президент Володимир Зеленський дав відповідь на петицію про позбавлення віце-прем'єра часів Віктора Януковича та голови забороненої партії ОПЗЖ Юрія Бойка звання Героя України. Про це повідомляє прес-служба ОП.

За словами глави держави, чинне законодавство передбачає два механізми позбавлення нагородженого державної нагороди України.

Так, згідно із законом "Про державні нагороди України" позбавлення державних нагород може бути здійснене президентом лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду. Також можна позбавити нагород відповідно до закону "Про санкції".

Як зазначив Зеленський, матеріали, які відповідають визначеним законом підставам для ухвалення рішення щодо Бойка, до Офісу президента не надходили.

"Я звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням вивчити порушене в петиції питання, проаналізувати наявність обґрунтованих підстав для застосування персональних обмежувальних заходів щодо Юрія Бойка та поінформувати про результати", - заявив президент.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.