Залужний заявив, що рф використовує морські надводні дрони

Це створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі.

Зогляду на все, РФ все ж таки використала морський дрон для удару по мосту через Дністровський Лиман у Затоці Одеської області.

Про це говорить повідомлення від Генштабу ЗСУ, який повідомив про його розмову Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного із головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Зокрема певна частина розмови була присвячена саме цьому питанню, - пише видання DEFENSE EXPRESS.

"Поділився занепокоєнням у звʼязку з використанням росією морських надводних дронів, що створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що 10 лютого у соціальних мережах поширилось відео, на якому невідомий апарат виринув із води, підплив до опори мосту та вибухнув, на записі видно дату та час: 10 лютого 19:17.

ВІДЕО

За інформацією блогера Яна Матвєєва, інцидент стався в Затоці, але він попередив: відео може бути "вкиданням" з боку росіян. Російський телеканал "Царгород ТВ" запевнив, що Росія вперше застосувала підводний дрон з початку війни і, нібито, знищила опору мосту.

Речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук прокоментував інформацію в ефірі телемарафону, заявив, що в Одеській ОВА поки не підтвердила і не спростувала достовірність відеозапису з атакою дрона: "Ми вже проходили "вкидання" таких відео і поширення такої інформації".

Але тепер є підстави вважати, що інцидент таки відбувся. І вважати те, що у РФ не зможуть "надихнутися" українською розробкою, яку ще у вересні викинуло на берег в окупованому Криму, було доволі оптимістично.

Захист від цієї загрози цілком можливий доволі примітивними методами - боновими загородженнями. Водночас захисту ними потребує не тільки об'єкти, які знаходяться на березі моря, а й на річках до яких має доступ РФ, включно із Дніпром.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.