Читання бізнес-літератури: яку користь можна отримати

Читання бізнес-літератури: яку користь можна отримати

Бізнес-книги відносяться до нон-фікшн літературі. Її потрібно читати не для приємного проведення часу, а для отримання практичної користі.

Стоять і дійсно якісні книги про бізнес дуже корисні підприємцям-початківцям, вони вчать правильно розподіляти час і матеріальні ресурси, оптимізувати робочі процеси і ефективно управляти компанією.

Які переваги читання бізнес-книг

Взагалі, всі існуючі книги цього жанру можна розділити на дві великі категорії:

  • книги, які дають інструкції, прикладні знання та рекомендації. З їх допомогою можна навчитися управляти робочими процесами, залучати клієнтів, налаштовувати рекламну кампанію в Інтернеті, оцінювати результат роботи та ін знання, отримані з таких книг, ви можете відразу застосувати на практиці;
  • книги, в яких розповідається біографія і досвід відомих підприємців. Практичних знань в них немає, але читання таких книг дозволяє подивитися на проблеми під різними кутами, отримати порцію мотивації і бажання діяти.

Далі розглянемо, які переваги дає читання бізнес-літератури:

  • Ви отримуєте мотивацію до старту — книги вчать не складати плани, а якомога раніше почати діяти. Ви все одно не зможете врахувати всі нюанси і ситуації, тому навіть самий детально розроблений план може легко зруйнуватися при зіткненні з реальністю. Краще почати діяти прямо зараз і вже потім вчитися на своїх помилках. Хоча бізнес-література вчить і на чужих помилках;
  • Ви отримуєте практичну інструкцію. Дуже часто читання бізнес-книг можна порівняти з проходженням курсу або отриманням консультації у експерта. Після прочитання книги у вас вже буде готова інструкція, як вирішити ту чи іншу задачу. Наприклад, книга "секрети фасилітації" вчить правильно формулювати мету, задавати правильні питання, ефективно працювати з групою та ін.

Як читати бізнес-книги, щоб отримати максимальну користь від них

Ось кілька ефективних рекомендацій:

  • спочатку визначте свою потребу (наприклад, вирішити конкретну задачу), після чого приступайте до пошуку потрібної Вам книги. Оцініть зміст, щоб переконатися, що в книзі є все потрібне, а далі подивіться відгуки — це дозволить зрозуміти, чи дійсно вміст відповідає змісту;
  • під час читання робіть позначки, а цікаві ідеї можете перенести в блокнот;
  • не кожна ідея буде придатною для вирішення вашої проблеми. Тому завжди порівнюйте необхідні витрати та прогнозовану користь.

Щоб читання книги не залишалося мертвим вантажем, намагайтеся застосовувати все отримане на практиці в тому чи іншому вигляді.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.