За даними західної розвідки, Росія стягує авіацію до кордонів України - ЗМІ

У зв'язку з цим питання зміцнення української ППО було пріоритетним на останній зустрічі західних союзників.

Росія перебазує військові літаки та вертольоти ближче до кордонів України, що може свідчити про перехід війни до нової фази. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на двох західних чиновників, які мають доступ до розвідданих країн НАТО.

За словами одного зі співрозмовників видання, сухопутні сили РФ виснажені, тому Кремль у рамках нового наступу може зробити ставку на авіацію, що збереглася. У НАТО вважають, що Росія готується розпочати повітряну кампанію, задіявши близько 80% своєї військової авіації, і спробує вивести з ладу ППО України.

Джерела Financial Times кажуть, що у зв'язку з цим питання зміцнення української ППО було пріоритетним на останній зустрічі західних союзників, відсунувши на задній план тему постачання винищувачів до України.

Голова Пентагону Ллойд Остін після зустрічі НАТО у Брюсселі 14 лютого заявив журналістам, що поки що не спостерігає ознак нарощування російської авіації біля кордонів України. Але ми знаємо, що в Росії залишається значна кількість авіації в запасі. Саме тому ми наголошуємо, що нам потрібно зробити все можливе, щоб дати Україні якнайбільше можливостей протиповітряної оборони», — наводить його слова «Бі-бі-сі».

ДО РЕЧІ

Сьогодні, 15 лютого, у небі над Київською областю зафіксували ворожі повітряні об'єкти. Таким чином окупанти намагаються вивідати ППО та зібрати дані.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

"Повітряні сили, розвідка відстежують ситуацію. Стосовно невідомих об'єктів ситуація відома, вони знаходяться під контролем. Справді є інформація про ворожі наміри, у тому числі збір даних, виманювання активності українських засобів ППО. Є відповідна реакція і система реагування на подібні загрози", - зазначив він.

Київська ОВА підтвердила, що у небі зафіксували ворожі об'єкти, сили ППО збивають їх.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що у небі над Київською областю виявили повітряні кулі з відбивачами.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.