Як військові ЗСУ опановують танки «Leopard 2A4» в Польщі

На навчання їм відведено лише один місяць.

Військові Збройних Сил України активно опановують танки Leopard 2A4 в Польщі – у навчаннях задіяні 105 українських бійців, які вчаться використовувати танки на полі бою під наглядом польських інструкторів Центру підготовки експлуатації танків Leopard, - розповідає видання Polska Zbrojna.

Навчання у польському місті Сьвентошув стартували 6 лютого й триватимуть до 12 березня. Відзначається, що більшість з наших бійців (понад 60%) прибули в Польщу фактично з поля бою – їх передусім навчатимуть на командирів танків та навідників.

l5

Курс підготовки на Leopard 2 триватиме місяць, усього у рамках цих навчань буде підготовлено 21 екіпаж. Для порівняння – польські танкісти вчаться опановувати танки Leopard протягом трьох місяців і вчаться з понеділка по п’ятницю протягом восьми годин.

l3

Наші військові наразі вчаться шість днів на тиждень по 12 годин на день (як і у випадку з ЗРК Patriot в Німеччині) – а іноді і довше. Один з польських офіцерів відзначає, що "самовідданість українців настільки велика, що якби вони могли б, то проводили б центрі цілий день".

l4

Звичайно, що в такому скороченому курсі будуть певні обмеження. Так, на відміну від тримісячного курсу, українських військових не вчать діагностувати та повноцінно обслуговувати машини, а лише проводити швидкий ремонт у польових умовах, щоб мати можливість відновити боєздатність танка на полі бою.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.