Атаки «сотень літаків» РФ на Київ не буде - ЗСУ

Адже ворогу просто так не вдасться "прогулятися" повітряним простором України.

Країна-агресор Росія не буде масово застосовувати авіацію сотнями літаків у річницю початку війни проти України. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у вівторок, 21 лютого.

За його словами, ворог не стягував додаткових літаків до кордонів з Україною. А кількість авіації, яку використовують росіяни на 40 різних летовищах, не змінювалася з початку великої війни.

"Багато "експертів" говорять про сотні, якісь полчища літаків... Ну не буде такого, так ніхто не воює, це ж не Друга світова війна. У сучасній війні використовується високоточна зброя, ракетне озброєння... Говорити, що буде якась масована атака на Київ сотнями літаків - це вже з іншої опери. Зрозуміло, що цього не буде. Навіть на початку агресії ворог використав із десяток літаків на певному напрямку: полетіли, удар зробили, втратили кілька літаків, полетіли назад," - розповів Ігнат.

Він нагадав, що наша ППО зараз посилена сучасними західними комплексами, зокрема важкими системами Iris-T та NASAMS. Очікується подальше посилення від союзників.

"Легкої прогулянки в українському небі ніхто нікому не дасть", – запевнив він.

Раніше Financial Times із посиланням на джерела повідомила, що Росія стягує військову авіацію до кордонів України. Співрозмовники газети в НАТО розповіли, що Москва готує повітряну кампанію, під час якої спробує вивести з ладу ППО України.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.