Стало відомо, що за HIMARS та M270 пачками нищать у міннападу росії

У Чехії показали виробництво ракетних систем HIMARS та M270. Щоправда, є один нюанс...

Ще на початку 2023 року кількість ракетних установок HIMARS, "знищених" у брифінгах одіозного Конашенкова, перевалила за 40. З системами M270 ситуація тоді виглядала менш "комічною", але кількість знищених MLRS у брифінгах МО РФ теж наближалася до "другого кола".

rez4

Водночас у Чехії у рамках одного з відеосюжетів каналу Reporteri CT "розкрили" секрет такої "ефективності" – журналістам показали деталі виробництва ракетних систем M142 HIMARS та M270 MLRS. Щоправда, гумових.

Так, серед усієї допомоги, яку нам постачає Чехія, знайшлося місце і для таких "приманок", які змушують російське окупаційне військо марно витрачати більше своїх ракет та боєприпасів.

Як відзначається у сюжеті, компанія з чеського міста Дєчін (Děčín) виробляє та відправляє Україні копії західних ракетних систем – як стверджує виробник, за місяць вони можуть зробити 35 таких "фальшивих копій". У компанії кажуть, що їхні фальшиві HIMARS та M270 доволі дешеві – одна гумова ракетна система коштує вчетверо менше за ракету Javelin.

rez2

Паралельно у мережі з’явилися фото фейкових HIMARS та гаубиці M777 вже безпосередньо на полі бою – окремо акцентується увага на тому, як "декоратори" творчо доопрацювали картину, розкидавши навколо стріляні гільзи та інший хлам, щоб зробити картинку більш реалістичною.

rez3

Загалом фальшиві цілі активно використовуються з початку повномасштабного вторгнення РФ як українськими, так і російськими військами – так, нещодавно повідомлялося, що окупанти на запорізькому напрямку активізувала роботу спецпідрозділів, які мають організовувати такі фейкові цілі, зокрема окупанти "розкидали" там гумові танки.

Джерело: DEFENSE EXPRESS

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.