Авіаконструктори розповіли, яким буде новий літак «Мрія»

Новий Ан-225 буде створено на базі недобудованого брата-близнюка "Мрії". Літак буде ще потужнішим і легшим.

Авіаконструктори державного підприємства "Антонов" працюють над створенням нового літака "Мрія". Наразі триває демонтаж фюзеляжу зруйнованого літака, - розповів у сюжеті ТСН генеральний конструктор Владислав Власик.

За його словами, фахівці шукають уцілілі деталі та елементи конструкції, щоб використати їх у новому літаку.

mr2

Новий Ан-225, який буде створений на базі недобудованого брата-близнюка "Мрії", зовні майже не відрізнятиметься від зруйнованої "Мрії", а ось усередині це буде новий літак із найсучаснішим обладнанням.

Нова "Мрія" буде ще потужнішою, легшою за попередній літак, мінімум, на 10 тонн. Судно зможе брати на борт ще більше вантажу та летіти ще довше і далі.

"Зараз йде стадія проектування, вже сформували попередній технічний вид оновленого літака. Ми розуміємо, що літак Ан-225 має бути модернізований, тобто відновлювати його у такому стані, в якому він був, це недоцільно та недоречно", – сказав Власик.

Відбудувати Ан-225 буде дуже дорого, але кошти готові виділити міжнародні донори.

"Відновлення Мрії - це і є відновлення країни. Як тільки Мрія буде відбудована, ми можемо сказати, що українська авіаційна промисловість і взагалі потужність України - відбудовані", - наголосив генеральний конструктор.

ПО ТЕМІ:  Літак «Мрія» відродиться в новій версії гри Microsoft Flight Simulator

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.