Росіяни розстріляли українського полоненого на відео

Останніми словами солдата були "Слава Україні".

У понеділок, 6 березня, соцмережами почало ширитись відео, на якому український військовий, котрий потрапив у полон окупантів, каже: "Слава Україні". Відразу після цих слів загарбники розстріляли українця. 

Відзначимо, де і коли було зроблено відеозапис - невідомо.

На вбивство українського військового вже відреагувал глави ОП Андрій Єрмак.

"Воєнні злочини культивуються у Росії. І відбілюються їх пропагандою та міфами про "нацистів". Вбивство людини, яка потрапила в полон - ще один приклад цього", - написав Єрмак у Telegram

Він заявив, що за кожен скоєний Росією воєнний злочин буде розплата, від якої ніхто не сховається.

***

Розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, - це порушення Женевських конвенцій, за яке Росія понесе відповідальність. Омбудсмен Дмитро Лубінець вже відправив відео міжнародним партнерам та колегам з різних країн світу.

Про це повідомив у Telegram уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

"Коли у всьому світі слова "Слава Україні" викликають шану, повагу та гордість, росіяни за українське гасло розстрілюють", - написав омбудсмен.

Він нагадав, що розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, - це порушення Женевських конвенцій. Росії доведеться відповідати за кожен скоєний воєнний злочин.

"Дуже боляче дивитися на те, що роблять з нашими людьми окупанти. Мета України, як і всього демократичного світу, - притягнення Російської Федерації до відповідальності", - додав Лубінець.

Він зазначив, що направив відео міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину Росії.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.