У ЗСУ відповіли на ідею створення жіночого бойового підрозділу

Повинен з'явитися розвідувальний, аеророзвідувальний, саперний, снайперський, мінометний взвод чи артилерійська батарея для жінок-військових.

У Збройних силах України підтримують ідею появи окремого бойового жіночого підрозділу. Схвальну відповідь надав речник ЗСУ Богдан Сеник на запит видання "hromadske".

"Створення жіночого бойового підрозділу у Збройних силах України та інших військових формуваннях позитивно вплине на розвиток ЗСУ, забезпечить доступ до посад жінок і надасть можливість та рівність прав щодо проходження ними військової служби", - йдеться у повідомленні.

За пропозицією військової Ярини Чорногуз, у ЗСУ повинен з'явитися розвідувальний, аеророзвідувальний, саперний, снайперський, мінометний взвод чи артилерійська батарея для жінок-військових. У ЗСУ сказали, що така пропозиція цілком "прийнятна після проходження ними відповідної професійної підготовки".

Чорногуз аргументувала тим, що жіноча фізпідготовка відрізняється від чоловічої. Зокрема, жінки можуть повільніше бігати. Ще жінкам важко потрапити до бойової роти. Тоді як в одному підрозділі вони були б на одному рівні.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.