Російські окупанти вбивають та захоплюють у полон українських рятувальників

Крім того, ДСНС втратила більш як 1700 одиниць пожежної техніки, понад 300 пожежних частин та більше 700 будівель різного типу.

«Ми підпадаємо під захист Женевських конвенцій. Ми не є тими підрозділами, які беруть участь у бойових діях, у кого є зброя тощо. І ми мали надію, що рятувальники не будуть гинути, що їх не будуть розстрілювати, брати у полон. Але у перші дні війни ми зрозуміли, що російський агресор зневажає міжнародні норми, правила». Про це в ефірі національного телемарафону повідомив Голова ДСНС України Сергій Крук.

«При проведенні заходів з евакуації в Ірпені, у Бучі - бо цим займалися ми спільно з поліцією - нас брали у полон, у нас забирали техніку. При проведенні евакозаходів з Маріуполя, на території Запорізької області у рятувальників також відбирали техніку, розстрілювали пожежні авто, брали у полон. На сьогодні у нас п'ятеро рятувальників перебуває у полоні», - додав Голова ДСНС.

Так, на сьогодні, внаслідок російських атак або окупації українських територій ДСНС втратила більш як 1700 одиниць пожежної техніки, понад 300 пожежних частин та більше 700 будівель різного типу.

Голова ДСНС також поінформував про статистику загибелі співробітників ДСНС за час повномасштабної війни: «Понад 200 рятувальників отримали поранення, а 68 співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій – загинули».

Окремо Сергій Крук акцентував, що за останній час почастішали випадки, коли відбуваються обстріли саме підрозділів ДСНС.

На фото: наслідки обстрілу росіянами пожежної частини Святогірська, 28 лютого 2023 року

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.