У Європі розпочалася нова хвиля коронавірусу – ВООЗ

Нинішня хвиля коронавірусу поширюється варіантом «Омікрон», зокрема BA.2 і BA.5.

У Європі розпочалася нова хвиля коронавірусу, яка викликана варіантами штаму «Омікрон».  Про це йдеться у заяві голови Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ханса Клюге, - пише "Слово і діло".

«У цей час минулого року ЄБР ВООЗ говорила про нову хвилю COVID-19, яка охопила весь регіон та була викликана варіантом «Дельта» на тлі скасування обмежень та посилення соціальних контактів. Тепер цілком зрозуміло, що ми перебуваємо в ситуації, аналогічній минулому літу», - заявив Клюге.

За словами очільника ВООЗ, нинішня хвиля коронавірусу поширюється варіантом «Омікрон», зокрема BA.2 і BA.5, при цьому кожна домінуюча лінія демонструє явні переваги передачі порівняно з вірусами, які циркулювали раніше.

«Із зростанням кількості випадків захворювання ми також спостерігаємо зростання госпіталізацій, які збільшуватимуться в міру відкриття шкіл, людей, які повертаються з відпусток, а отже, соціальні контакти все частішають», - зазначив Клюге.

За його словами, цей прогноз є величезною проблемою для медичних працівників від країни до країни, які вже перебувають під величезним тиском від боротьби з невпинними кризами з 2020 року.

Раніше голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейєсус закликав уряди країн світу повернути масковий режим, оскільки кількість смертей від COVID зростає.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.