Чверті українців загрожують психічні розлади через війну - ВООЗ

Психічне здоров'я громадян України, які мешкають на території військових дій, у небезпеці.

Чверть українців, які мешкають на території воєнних дій, протягом найближчих 10 років можуть зіткнутися з проблемами психічного здоров'я. Про це заявив керівник офісу ВООЗ в Україні, представник ВООЗ лікар Ярно Хабіхт в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

За деякими оцінками, у кожної п'ятої особи, яка перебуває в умовах конфлікту, розвивається психічний розлад. Україна не виняток. За даними оцінок, 22% населення, яке проживає зараз на територіях, охоплених війною, у різний час протягом наступного 10-річного періоду, ймовірно, матиме певні проблеми із психічним здоров'ям", - зазначив він.

Лікар стверджує, що практично кожна десята людина страждатиме помірним або тяжким розладом, "наприклад, психозом або депресією із суїцидальною поведінкою".

За його словами, в умовах війни "особи, які вже мали психічні розлади та користувалися державною психіатричною та соціальною допомогою, стикаються з додатковими труднощами у доступі до необхідних послуг".

"Забезпечення постійного доступу населення та медичних працівників до психологічної і психосоціальної підтримки є пріоритетом для ВООЗ у координації з партнерами на місцях", - зазначив Хабіхт.

При цьому представник ВООЗ наголосив, що завдяки інноваціям з боку уряду допоможуть швидкому розвитку системи та послуг із психічного здоров'я.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.