Лідер гурту «Scorpions» звинуватив росіян у війні з Україною

Від початку повномасштабної війни музиканти висловили підтримку Україні та змінили слова культової пісні Wind of Change, у якій йшлося про Москву-ріку.

Лідер легендарного німецького рок-гурту "Scorpions" Клаус Майне всіх росіян вважає винними у війні, розв'язаній на території України. Про це він повідомив в інтерв'ю Олексію Суханову.

Музикант вважає, що жителі країни-агресора опинилися під впливом пропаганди, тому є співучасниками злочинів, скоєних в Україні.

"Німці з початком Другої світової війни напали на півсвіту. І ми, коли подорослішали, відчули, що провина спільна. Ми цілком усвідомлюємо, що кожен німець несе частину провини за розгортання Другої світової війни. У тій війні німців було переможено, і далі, крок за кроком, почало з'ясовуватися, що тоді сталося: Голокост та інше страхіття – це все затаврувало нашу країну спільною провиною. Прагну того, щоб люди у Росії усвідомили, що зараз відбувається, і самі були здатні відчути свою відповідальність за те, що гинуть невинні люди, дістають поранення, втрачають рідний дім. Так, є такі, хто кажуть: "Не росіяни винні, винен режим", але ж росіяни підтримують цей режим. Є різні соціологічні дослідження, скільки росіян підтримує війну. Немає сумніву у тому, що і пропаганда у цьому винна так само", – сказав він.

За його словами, він має бажання сказати, що не всі росіяни винні, але має побоювання, що це не так. Також Клаус Майне додав, що хоче, щоб кожен росіянин усвідомив, який тягар відповідальності він на собі несе.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.