Як створити тепло у квартирі без опалення

Декілька простих способів.

За прогнозами експертів цьогорічна зима 2022–2023 буде для українців непростою. Тож тим господарям, яким це можливо, пропонують шукати альтернативні джерела опалення.

Пронуємо декілька порад, як зігрітися взимку.

Штори відкрити

Якщо у вас сонячна сторона, відкривайте штори вдень, щоб у квартиру проникало сонячне світло та обігрівало її. Також треба загортати штори, щоб максимально відкрити батареї і не втрачати тепло.

На вікнах пухирчаста плівка

Плівку, що складається з бульбашок повітря досить просто прикріпити. Потрібно лише намочити скло водою та притиснути до нього плівку. Така процедура допоможе знизити тепловтрату на 50 %.

Тепловідбивний екран із фольги між батареєю та стіною

Щоб створити екран, рекомендують використовувати будь-яку будівельну фольгу, прикріплену до пінопласту. Таким чином, з одного боку екран відображатиме інфрачервоні хвилі від батареї у бік кімнати.

Перекрити вентиляцію

Якщо в квартирі гуляє протяг, причиною цього може бути відкрита вентиляція. Вирішити цю проблему взимку допоможе заклеєна магнітною кришкою вентиляційні грати. Робити це треба в тому випадку, якщо до квартири надходить достатня кількість свіжого повітря з інших джерел. А якщо ні, то перекривати вентиляцію буде небезпечно.

Традиційні методи

Можна одягти термобілизну — тоді вдома ходити можна в одних штанях і сорочці. Також допомагає грілка. Налийте в неї гарячу воду, щільно закрийте та покладіть на ліжко. Вже через 5 хвилин постіль стане теплою. Якщо грілки вдома немає, швидко нагріти ліжко допоможуть пластикові пляшки. Наповніть їх теплою водою (до 60–70 °С) і покладіть на ліжко. Спробуйте зігрітися зсередини — випийте теплого чаю чи кави. Спиртні напої хоч і створюють ілюзію тепла, вони дають короткочасний ефект через судини, що розширюються. Коли вони повернуться до початкового стану, стане ще холодніше. Тому краще пити чай і їсти гарячу ситну їжу.

Кухонні прилади

Використовуючи якнайбільше кухонних приладів при приготуванні, в кімнаті стане помітно тепліше. Холодильник дає постійне тепло і чим холодніше буде всередині нього, тим більше тепла він зробить назовні. Якщо у вас вдома індукційна плита, поставте грітися велику каструлю з водою. Рідина, що кипить, видасть пару, яка прогріє приміщення і зволожить його, замінюючи зволожувач і миття повітря.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.