РФ має намір вимагати від Туреччини видачі командирів «Азова»

Спікер Держдуми РФ заявив, що Росія має судити українських захисників, яких перед цим обміняла на російських полонених.

У Росії мають намір вимагати від Туреччини екстрадиції звільнених із полону командирів "Азова". Українські захисники нібито повинні відповідати за свої "злочини" перед російським законом, незважаючи на те, в якій країні вони перебувають. Про це заявив спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін, передають РосЗМІ.

"Звільнили солдатів - молодці, довелося обміняти їх на азовців - отже, цей азовець має бути екстрадований уже з території іншої держави, щоб він все одно відповів перед законом", - сказав Володін.

Він додав, що головне завдання при обмінах полоненими - це звільнення максимальної кількості російських військовослужбовців.

Нагадаємо, минулого тижня відбувся великий обмін полоненими, під час якого Україна повернула 215 людей. Також було звільнено 10 іноземців. В рамках обміну полоненими 21 вересня, було звільнено командира полку "Азов" Дениса "Редіса" Прокопенка, його заступника Святослава "Калину" Паламара і командира 36-ї бригади морської піхоти Сергія Волину, які за умовами обміну залишаться в Туреччині до закінчення війни.

Джерело: "Кореспондент" 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.