В Краматорську пройшов Ярмарок професій

З метою орієнтації учнівської молоді на отримання професій, що користуються сталим попитом на сучасному ринку праці, 10 листопада у Палаці культури та техніки ПАТ «Новокраматорський машинобудівний завод» фахівці Краматорського міського центру зайнятості проводили Ярмарок професій.

«Мета заходу - допомога старшокласникам у виборі професії, надання широкої інформації про навчальні заклади, професії та спеціальності, за якими проводиться навчання, умови вступу, про послуги служби зайнятості з професійної діагностики, професійного навчання», - зазначила Валентина Рибалко.

В холі 2 поверху Палацу відбулася презентація затребуваних на ринку праці професій навчальними закладами різних рівнів акредитації Краматорська, Слов'янська, Харкова. Учні випускних класів загальноосвітніх шкіл Краматорська мали нагоду поспілкуватися з питань умов та напрямів навчання з представниками Донбаської державної машинобудівної академії, Краматорського економіко-гуманітарного інституту, Донбаського інституту техніки і менеджменту МНТУ, Донбаської національної академії будівництва і архітектури, Донецького національного медичного університету ім. М. Горького МОЗ України, Національного фармацевтичного університету м. Харків, Донбаського державного педагогічного університету м. Слов’янськ, коледжів та технікумів.

Школярі спілкувалися з молодими людьми, які вже вибрали для себе професії машинобудівної, металургійної та будівельної спрямованості, і представниками навчальних закладів, отримали буклети, інформаційні матеріали та відповіді на питання. Біля експозицій деяких навчальних закладів проходили майстер-класи з манікюру, перукарської майстерності та іноземних мов. Учням було запропоновано пройти комп’ютерну діагностику та визначитися щодо професійної спрямованості, отримати консультації психолога та профінформатора центру зайнятості.

rab2

Після ознайомлення з експозиціями навчальних закладів майбутніх випускників було запрошено у сценічний зал, де колективи професійно-технічних навчальних закладів, технікумів та вишів презентували свої творчі роботи. Студенти підготували для школярів цікаве дійство. Молоді люди танцювали, співали, презентували професії у вигляді номерів художньої самодіяльності.

В роботі Ярмарку професій взяли участь більше 600 школярів, третина з яких пройшли тестування та анкетування. Майбутні випускники отримали корисну інформацію щодо професій та спеціальностей, які в подальшому житті допоможуть їм реалізуватися. А керівники навчальних закладів міста побажали випускникам шкіл свідомого вибору професії та навчального закладу.

В форматі заходу відбулося вручення дипломів переможців та грамот учасникам загальнообласного конкурсу малюнків «Моя майбутня професія».

Прес-служба ДонОДА 

Комментарии

0 # ЦЗ 11.11.2016 08:29
ну и кто что купил? Непотопляемого Репина (с высочайшим уровнем IQ) никто не купил? :)

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.