Знайомтеся: Воїн з Краматорська Вадим Мельник

Після подій на Майдані, навесні 2014 року, коли місто Краматорськ був окупований бойовиками "ДНР", Вадим увійшов до складу групи «Крам Майдан» для супротиву проти проведення так званого референдуму, щодо створення на території Донецької області "самостійної держави - ДНР".

Після звільнення з-під окупації міста Краматорськ, він вирішує та вступає в добровольчий батальйон.

З листопада 2014 по квітень 2015 року батальйон виконує бойове завдання в зоні проведення антитерористичної операції та тримає оборону біля стратегічного об’єкту, мосту через річку Деркул та прилеглих населених пунктів Золотарівка, Красна Талівка, Красний Деркул і Талове Станично-Луганського району Луганської області. Ця територія України з трьох сторін граничить з територією Росії, тому на той момент це був один з важливих напрямків наступу для незаконних збройних формувань. Але добровольці батальйону, з мінімальним забезпеченням озброєнням і технікою, вистояли і утримали стратегічний напрямок.

vadim2

Після звільнення з батальйону у 2015 році, Вадим Мельник проходив службу на різних посадах у військових комісаріатах Донецької області. У лютому 2017 року, за власним бажанням, був відкомандирований до 53 окремої механізованої бригади на посаду заступника командира взводу. На той час бригада виконувала бойове завдання в зоні проведення антитерористичної операції на території Луганської області. По прибуттю до підрозділу, Вадим одразу прийняв командування на ВОП біля села Кримське Луганської області. Під час відрядження до бойової бригади, приймав участь у боях, які не хоче згадувати, бо іноді було страшно. Но не за себе, а за своїх підлеглих, зовсім юних хлопців. За належне виконання бойового завдання та збереження особового складу Вадим Мельник був нагороджений відзнакою командира бригади.

В кінці 2017 року повернувся на свою посаду до Маріупольського ОМТЦК та СП. З липня 2020 року був призначений командиром взводу охорони Донецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та і надалі обучає та піклується особовим складом свого підрозділу.

vadim3

У вільний від військової служби час, вдосконалює майстерність в метанні ножа та сокири і приймає активну участь у змаганнях між силовими структурами Донецької області. Планів на далеке майбутнє Вадим не будує, але єдине про що мріє, аби скоріше настала наша перемога і всі побратими повернулись додому живими.

vadim4

З нагоди Дня українського добровольця, військовий комісар Донецького ОТЦК та СП полковник Віктор Павлюк нагородив грамотою командира взводу охорони прапорщика Вадима Мельника та побажав йому і надалі залишатися справжнім патріотом своєї Батьківщини.

Прес-служба Донецький ОТЦК та СП

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.