Донецький обласний коледж імені С.Бубки розпочне новий навчальний рік у Полтаві

На новий навчальний рік 2022/2023 ДОСФКСП ім. С. Бубки виконав держзамовлення на 50 першокурсників.

Єдиний на Донеччині навчальний заклад, який сприяє підготовці атлетів високого класу – Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю імені Сергія Бубки – з метою розширення власної інфраструктури в місті Бахмут реалізовував амбітні проєкти, але повномасштабне російське вторгнення на територію суверенної України змусило поставити ці плани на паузу.

Наразі коледж тимчасово перемістився в Полтаву, продовжуючи свою діяльність на базі Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка, - повідомляє Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації .

19 серпня з умовами, які на новому місці створено для навчання, тренування й проживання юних спортсменів Донеччини, ознайомилися начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик і директор ДОСФКСП ім. С. Бубки Ігор Анушкевич. Ці питання були також обговорені на зустрічі з ректором ПНПУ імені В.Г. Короленка Мариною Гриньовою.

bub2

Окремо Володимир Мицик та Ігор Анушкевич привітали призерів чемпіонату Європи серед важкоатлетів до 17 років Андрія Боровського та Гліба Березіна – вихованців Білозерського відділення Обласної СДЮСШОР з важкої атлетики, які сьогодні тренуються в Полтаві.

Завдяки укладеній угоді про співпрацю між Донецьким обласним спеціалізованим фаховим коледжем спортивного профілю ім. С.Бубки та Полтавським національним педагогічним університетом ім. В.Короленка вдалося завершити навчальний рік 2021/2022, і випускники коледжу отримали відповідні документи – свідоцтва про базову середню освіту та дипломи молодшого спеціаліста за професійною кваліфікацією «Інструктор-методист з фізичної культури і спорту».

На новий навчальний рік 2022/2023 ДОСФКСП ім. С. Бубки виконав держзамовлення на 50 першокурсників. Загальна кількість учнів і студентів закладу на сьогодні складає 279 чоловік, але приймальна комісія до шкільного блоку (7-11 класи) працюватиме до 31 серпня, тож ще очікується збільшення учнівського контингенту.

bub3

У гуртожитку наразі проживає 87 спортсменів, після завершення ремонту всіх кімнат станом на кінець літа має бути всього 120 спальних місць. Що важливо в умовах російської збройної агресії – на території, де розміщено коледж, є бомбосховище та ще два укриття на загальну кількість 250 чоловік.

Багато учнів та студентів Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки вже зараз мають високі всеукраїнські та міжнародні результати з низки видів спорту. Бажаємо нашим юним атлетам наполегливості й завзяття для досягнення нових бажаних висот!

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.