Усі прапори російсьских спортсменів у плямах крові - Зеленський

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом.

Про це Зеленський заявив у вечірньому зверненні 14 грудня.

"Говорив сьогодні з очільником Міжнародного олімпійського комітету Бахом. Зокрема про те, що принципи олімпійського руху точно не передбачають потурання державам-терористам. Будь-які ідеї, як повернути російських представників на міжнародні змагання, це ідеї про те, як дозволити тим, хто винен у терорі, сказати своєму суспільству, що світ нібито пробачає терор. Це спортивна індульгенція. Саме так це буде подаватися російською пропагандою, якщо Міжнародний олімпійський комітет схибить і дозволить тим, хто представляє війну й нічого більше, брати участь у спортивних подіях нарівні з іншими", - сказав президент.

За його словами, для спортсменів з РФ неможливий нейтральний прапор.

"Я не хочу розбиратися, чи стоять за такими ідеями про повернення росії якісь мотиви. Але ніхто не буде заплющувати очі на будь-які спроби зменшити міжнародний тиск на джерело війни. Коли отримуємо такі повідомлення, як сьогодні з Херсона, де від чергового російського обстрілу загинула дитина, хлопчик… Вісім років йому було... Можна сказати лише одне: білий чи будь-який нейтральний прапор для російських спортсменів неможливий, усі їхні прапори – у плямах крові", - підкреслив Зеленський.

Джерело: "ОстроВ"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.