Федерація тенісу України хоче змагатися з росіянами

ФТУ стверджує, що у разі бойкоту Україною змагань, де беруть участь росіяни і білоруси, український теніс припинить існування.

Федерація тенісу України звернулася до Національного олімпійського комітету та Міністерства молоді та спорту з проханням не забороняти українським спортсменам брати участь у змаганнях із росіянами та білорусами.

Про це йдеться у тексті звернення на сайті ФТУ

Звернення підписали президент федерації Сергій Лагур, перша ракетка України Ангеліна Калініна, а також тенісисти Даяна Ястремська, Катаріна Завацька, Надія Кіченок, Олександр Овчаренко, Владислав Орлов та Ілля Білобородько.

У ньому ФТУ стверджує, що у разі бойкоту Україною змагань, де беруть участь росіяни і білоруси, український теніс припинить існування.

"Таке рішення призведе до руйнації українського тенісу, адже гравці з цих країн беруть участь майже у кожному змаганні, - йдеться у повідомленні. - Таке рішення стане санкцією не проти агресорів, а проти українців, які кожен на своєму рівні просувають проукраїнську позицію в кожному куточку світу, де вони грають…

Якщо позбавити тенісистів можливості виступати на змаганнях, це означає втратити одну з ділянок фронту.

Якщо росіян та білорусів допускають до змагань, треба з ними грати та їх перемагати, а не уникати битви. Так, як роблять наші хлопці та дівчата у ЗСУ на фронті та усі свідомі громадяни кожен на своєму місці.

Ми виступаємо з позицією продовжувати виступати на міжнародних змаганнях, активізувати боротьбу за відсторонення гравців з росії та білорусі. Бити їх на кортах по всьому світу".

Як пише профільний тенісний сайт "Великий теніс України", колишня третя ракетка світу Еліна Світоліна виступила зі схожою позицією: "Уявімо, що ми бойкотуємо і знімаємося із турнірів. Далі що? Ми пішли, вони залишилися і продовжують перемагати для своїх країн. А ми - ні, бо ми пішли. Наші військові так би ніколи не зробили…"

"За моїми оцінками, війна вже відкинула український спорт на 10 років назад. Спортивні досягнення - це та частина української ДНК, яку знають у світі. І мені як українці та як тенісистці дуже болить, щоб невиваженими або поспішними рішеннями ми не зламали цей переможний код…"

"Підсумовуючи, хочу сказати, що я негативно ставлюся до заборон. Хочеться, щоб ми шукали smart-рішення навіть під час війни…"

Водночас Федерація фехтування України заявила, що українські фехтувальники бойкотуватимуть бойкотуватимуть міжнародні турніри, у яких братимуть участь спортсмени із Росії та Білорусі. Відповідне рішення ухвалила президія ФФУ, - пише "Українська правда".

ДО РЕЧІ

Українські шахістки - сестри Анна та Марія Музичук відмовилися від змагань на третьому етапі Гран-прі в індійському Нью-Делі. Про це 20 березня повідомила Міжнародна шахова федерація ФІДЕ.

"Гросмейстери Ганна та Марія Музичук знялися зі змагань і були замінені на міжнародних майстрів Ніно Баціашвілі та Вайшалі Рамешбабу", - ідеться на офіційному сайті ФІДЕ.

Причину такого рішення сестер у матеріалі не вказано, однак варто зазначити, що у змаганні також беруть участь росіянки Катерина Лагно та Олександра Горячкіна.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.