У Маріуполі будують перший в Україні багатоквартирний будинок зі сталі

В Україні впровадження подібних нових технологій тільки набирає обертів.

У Маріуполі за підтримки "Групи Метінвест" триває активна фаза будівництва першого в Україні сталевого багатоквартирного будинку – проєкту переможців конкурсу молодих архітекторів Steel Freedom.

Даний проєкт входить в міську програму «Більше ніж сталь» і реалізується в рамках меморандуму про співпрацю "Групи Метінвест" з муніципалітетом Маріуполя.

Розробку проєкту будівництва сталевого багатоквартирного будинку з урахуванням його майбутнього розташування щодо доріг та інших споруд профінансувала "Група Метінвест". Інвестиції компанії в складання проєктної документації склали 2,7 мільйона ​​гривень.

Для підвищення надійності та довговічності будівлі, а також скорочення терміну монтажу і розширення можливостей використання внутрішнього простору перевагу серед технологій будівництва віддали саме збірної металевої конструкції. Будівництво будинку стартувало в жовтні минулого року.

Тоді ж в основу будови Генеральний директор "Групи Метінвест" Юрій Риженков і міський голова Маріуполя Вадим Бойченко заклали символічну капсулу.

stil2

На цей час на будмайданчику вже завершені всі підготовчі роботи та облаштування пальового поля. Фахівці підрядної організації приступають до основного етапу будівництва, в ході якого на пальовій підставі зведуть восьмиповерховий двопід’їздний житловий будинок площею понад 7 тис. кв. м. Необхідний для цього метал виготовляють в цехах меткомбінатів «Азовсталь» та імені Ілліча "Групи Метінвест".

“Сталеве будівництво – у світових трендах. З української сталі зводять хмарочоси, ростуть стадіони, дивують мости. В Україні впровадження подібних нових технологій тільки набирає обертів. Із застосуванням сталевих конструкцій зведено популярний київський скляний міст. Споруда зі сталі "Метінвесту" захищає українців від четвертого ядерного енергоблока в Чорнобилі. Тепер світові тренди у сфері сталевого будівництва будуть застосовані і послужать розвитку будівельної індустрії саме в Маріуполі”, – зазначає Іван Голтвенко, директор по персоналу та адміністрації МК «Азовсталь».

Джерело: "Національний Промисловий Портал"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.