Британці пропонують друкувати деталі до танків та іншої зброї на полі бою

Адитивні технології в "оборонці" вже не новинка, і все більше компаній у світі звертають увагу на цей перспективний напрямок.

Британська компанія Babcock активно працює над впровадженням 3D-технологій в оборонній сфері і працює над створенням концепції "передових підрозділів", які могли б організовувати виробництво деталей для озброєння та військової техніки безпосередньо на полі бою за допомогою 3D-принтерів. Про це розповідає видання Daily Mail.

Так, наприклад, минулого місяця ця компанія вперше поставила міноборони Великої Британії надруковані на 3D-принтері деталі, зокрема для бойової інженерної машини Trojan на базі танка "Challenger 2".

Щодо того, які саме деталі компанія може "надрукувати" сьогодні,

то виконавчий директор одного з підрозділів Том Ньюман заявляє таке – відтворити можна "майже все, що ви можете тримати в руках чи підійняти". Наразі компанія вже може відтворювати на принтерах компоненти вагою до 20 кг, які мають "дійсно складні форми", при цьому такі деталі будуть високоякісними.

За словами Ньюмана, така технологія може стати в пригоді, наприклад, для організації підтримки різних типів бронетехніки, зокрема і танків – наразі в компанії співпрацюють з клієнтами, щоб зрозуміти, як саме організувати використання розробки на полі бою. Він також впевнений, що така технологія може знадобитися й українським військовим у війні проти російського окупаційного війська.

Разом з тим, тут можна також згадати, що британці працюють над впровадженням адитивних технологій в оборонці не тільки "на землі", але й в повітрі – у рамках програми зі створення БПЛА, які б могли знадобитися ЗСУ у війні проти російської армії, британська оборонна компанія QinetiQ створила свій ударний дрон, який був надрукований на 3D-принтері.

print2

Водночас в контексті використання 3D-друку для ремонту в польових умовах можна згадати й те, що шведська Saab експериментує із 3D-деталями до JAS39 Gripen – тоді Saab вдалося надрукувати один з елементів зовнішньої обшивки для модифікації Gripen D, і літак з цією деталлю здійснив успішний 30-хвилинний політ.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.