Для удару по Кременчуцькому НПЗ рашисти застосували ракети- «літаючі вагони»

За час війни по Кременчуцькому НПЗ влучило аж 23 ракети в ході трьох нальотів.

Учора орки завдали черговий ракетний удар по Кременчуку в Полтавській області, рашисти випустили по цьому місту одразу 12 крилатих ракет, із яких до восьми КР знову влучило в Кременчуцький нафтопереробний завод.

Як стало відомо Defense Express із власних джерел, для виконання цього удару росіяни використали зокрема чотири крилаті ракети повітряного базування типу Х-22, які були випущені з бомбардувальників Ту-22М3 у небі над Курскою областю РФ, тобто – на максимальну дальністю пуску в 600 км. Точний тип інших восьми КР, які вчора були випущені по Кременчуку, нам лишається невідомим.

У відкритих джерелах можна знайти згадку, що ракети типу Х-22 отримали глузливе прізвисько "літаючий вагон" за свою архаїчність, зокрема за надмірні габарити – довжина фюзеляжу в 11 метрів, і також завелике кругове відхилення від цілі аж в 300 метрів.

Загрозливою цю ракету роблять надзвукова швидкість (близько 3 Мах) та маса БЧ в майже 1 тонну.

Бити ракетами Х-22 по Кременчуцькому НПЗ в рашистів був лише один мотив – ускладнити відбудову заводу, який уже тричі зазнавав ракетних ударів, 2 квітня, 25 квітня та 12 травня. Стратегічне значення цього заводу для економіки України показує наступна цифра – в 2021 році Кременчуцький НПЗ виробив понад 1 млн тонн пального, і це було мінімум 15% всього ринку нафтопродуктів в нашій країні (включаючи оборонні закупівлі, потреби транспорту та агросектору).

raketa1

У відкритих джерелах є інформація, що за час війни по Кременчуцькому НПЗ влучило аж 23 ракети в ході трьох нальотів. Якщо це так, то цей об’єкт тримає сумне "антилідерство" за кількістю ракет, яких орки вгатили лише в одну ціль.

***

Російські війська намагаються залишити 180 тисяч жителів Кременчука на Полтавщині взимку без тепла, оскільки знову і знову завдають ударів високоточними ракетами по Кременчуцькій ТЕЦ. Про це на брифінгу заявив голова Полтавської ОВ Дмитро Лунін, повідомляє Укрінформ.

"Постраждалих немає, але шкоди завдано суттєвої. ТЕЦ тільки почала відновлювальні роботи, але на сьогодні - ще один удар. Російські загарбники, напевно, хочуть, щоб 180 тисяч кременчужан, підключених до цієї ТЕЦ, були без тепла взимку", - сказав Лунін. 

Він зазначив, що всього по Кременчуку було завдано 12 ракетних ударів, більшість ракет влучили в НПЗ, одна – у ТЕЦ. Глава ОВА наголосив, що це високоточні ракети, вони цілилися саме туди, куди вдарили.

Кременчуцький НПЗ, як повідомлялося, припинив свою роботу ще після ударів, завданих ворогами у квітні, тож знайти якусь логіку в нових ударах неможливо, крім того, що вони руйнують залишки підприємства. 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.