З-під Балаклії в Харківській області приходять дедалі добріші звістки

Збройні Сили України продовжують звільнення української землі від окупантів.

Контрнаступ ЗСУ у напрямку Балаклії розвивається і робить це доволі успішно. За останню добу у мережі з'явились та активно ширяться вкрай показові фото та відео від самих українських бійців, попри прохання українського військового командування їх не поширювати.

Але "шила у мішку" не сховаєш, особливо враховуючи те, що ці світлини вже облетіли не тільки всі Telegram-канали, були верифіковані та геолоковані, а вже спричинили справжню паніку у рашистів, яка триває ще з вечора 6 вересня, - пише видання "DEFENSE EXPRESS".

Зокрема на головному фото - стела на в'їзді до українського міста Балаклія. В цей же час, на Telegram-каналах рашиських пропагандонів відчувається справжній відчай, який намагались загасити активним використанням однотипних повідомлень з одного "темника" навіть без перероблення.

bal2

Як пишуть самі рашисти, у Балаклії оточено підрозділи "Росгвардії" - СОБРу, нібито з Самари та Башкирії. Маємо нагадати, що СОБР - це "спеціальні загони швидкого реагування", фактично поліцейський "спецназ", головне призначення якого - боротьба з організованою злочинністю.

Тобто це підрозділи, які не мають штатного важкого озброєння та навичок загальновійськового бою. Їх використання у ролі "піхоти", а головне дійсних причин Кремля "затикати діри" в обороні такими підрозділами, вже багато про що говорить.

bal3

У будь-якому випадку, рашиські "воєнкори" вже повідомляють, що ці підрозділи перестали виходити на зв'язок. Інші - говорять про "оперативне оточення" Балаклії.

***

Напередодні, 6 вересня, видання "Факти" опублікувало інтерв'ю з військовим льотчиком-інструктором, полковником ЗСУ в запасі Романом Світаном, в якому він заявив про можливе "котло" для окупантів у районі Ізюма.

В тот же день в ефірі "Фейгін LIVE" радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що ЗСУ тепер можуть вести обстріл окупантів, які перебувають в Ізюмі Харківської області та на Донецькому напрямку, - повідомляє видання "ОстроВ".

"В одному місті, назву якого ми не називаємо, трапилося лихо з російськими військами. Сильна біда. Це ще не все. Біда така з ними сталася, що вони сильно втекли на схід, навіть ще на схід. Зовсім за місто зникли", - заявив він. радник.

За його словами, російське командування намагається виправити ситуацію за допомогою нових резервів. "Але на них там чекає маса сюрпризів", упевнений Арестович. Також він заявив про те, що частина окупантів опинилась у полоні.

Арестович зазначив, що ЗСУ створили окупантам в Ізюмі дуже серйозну загрозу, оскільки українські артилеристи тепер зможуть діставати і до Куп'янська. А це основна артерія забезпечення угруповання противника біля Ізюма та всього північно-східного угруповання на Донецькому напрямку.

"Все, що наступало на Слов'янськ та Краматорськ. Це грандіозна проблема для росіян. Сам факт, що ми поставимо трасу під вогневий контроль, це величезна проблема", – додав радник Офісу президента.

*** 

У вівторок, 6 вересня, українські сили провели контратаку в Харківській області в районі Балаклії, яка, ймовірно, відкинула російські сили на лівий берег (північний бік) рік Сіверський Донець та Середня Балаклійка. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у щоденному звіті.

В ISW наголосили, що російські сили, ймовірно, більше не зберігають своїх колишніх позицій у Байраку та Новій Гусарівці (на південь від Балаклії на правому березі річки Сіверський Донець).

***

У другій половині дня 7 вересня українське видання "Кореспондент", з посиланням на інформацію першій окремій бригаді спецпризначення імені Івана Богуна. повідомило, що українські військові зняли прапор окупантів біля села Нова Гусарівка поблизу Балаклії Харківської області. 

"Воїни нашого батальйону Дике поле зняли червоний прапор російської десантури над селом Нова Гусарівка під Балаклією", - йдеться у повідомленні бригади и сопровождается ВИДЕО.

Важливість цієї ділянки фронту

Балаклія розташована на північний захід від Ізюму, через неї йдуть основні потоки постачання великого російського угруповання, націленого на Слов'янськ та Краматорськ.

Через Балаклію проходить траса на Куп'янськ - залізничну станцію, на яку з російської території надходить основний обсяг вантажів військового призначення.

На схід від Ізюма протікає досить широка річка Оскол, що ускладнює постачання Ізюмського угруповання.

Якщо повідомлення про взяття ЗСУ Балаклії підтвердяться, це серйозно ускладнить становище російських військ: по-перше, це місто прикривало їх тил, по-друге, звідти відкриваються траси і на Куп'янськ, і на Веселе, що загрожує оточенням.

ВАЖЛИВО!

Водночас з боку Генерального штабу ЗСУ жодних повідомлень про будь-які наступальні дії на цьому напрямі не повідомляється. Через що можемо лише приєднатися до прохання не поширювати відео та фото з місця подій, а тим більше не робити далекосяжних висновків та "малювати мапи" проривів оборони окупантів.

P.S.: Ввечері 7 вересня Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні  повідомив про звільнення деяких населених пунктів у Харківській області. 

При цьому Зеленський не уточнив, про які саме населені пункти йдеться.

"Цього тижня є хороші новини з Харківщини. І, гадаю, кожен громадянин відчуває гордість за наших воїнів. Зараз ще не час називати ті чи інші населені пункти, в які повертається український прапор. Але час  подякувати 25-й повітряно-десантній бригаді, 92-й окремій механізованій бригаді та 80-й десантно-штурмовій бригаді за хоробрість та героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань", - сказав Зеленський.

Він також подякував 406-й окремій артилерійській бригаді за надзвичайно успішні влучення в районах зосередження окупантів на півдні та 60-й окремій піхотній бригаді, що послідовно просуває українські позиції.

"Кожен успіх наших військових у тому чи іншому напрямі змінює на користь України та загальну ситуацію по всьому фронту. Чим складніше окупантам, чим більше в них втрат, тим кращими будуть позиції у наших захисників на Донбасі, тим надійнішою буде оборона Запоріжжя та Миколаєва, міст Дніпропетровській області, тим швидше зможемо звільнити Приазов'я та весь південь", - наголосив Зеленський.

Він також зазначив, що успіхи ЗСУ поповнюють обмінний фонд та допомагають покращити позиції України у питанні обміну полоненими.

 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.