Рашисти отримують назад боєприпаси, які вони забули під час втечі від ЗСУ на Харківщині

Знищені гігантські САУ 2С7" Піон", а також 2С1 "Гвоздика", 2С3 "Акация", батарея російських РСЗВ "Ураган"...

Артилеристи Збройних Сил України на одному з напрямків у Донецькій області активно нищать російську окупаційну армію з ракетної системи залпового вогню БМ-21 "Град", розповідає видання АрміяInform.

r2

Така, здавалося б, стандартна новина доповнюється цікавою деталлю – наші військові нищать рашистів реактивними снарядами, що були затрофеєні під час контрнаступу ЗСУ на Харківщині.

Зокрема, командир артилерійської батареї Володимир відзначає, що його "Гради" ефективно нищать ворога на відстані 20 км: "Ми били по орках їхніми ж снарядами. То були навіть осколково-фугасні снаряди, що розриваються над ціллю, спускаються зверху на ціль на парашутах".

r3

Серед цілей артилеристів – "демілітаризація" техніки та особового складу у місцях зосередження, однак найважливіша задача – контрбатарейна боротьба. В активі бійців – знищені гігантські САУ 2С7" Піон", а також 2С1 "Гвоздика", 2С3 "Акация", водночас найбільше у пам’яті командира батареї запам’ятався бій, у результаті якого його підлеглим вдалося знищити одразу цілу батарею російських РСЗВ "Ураган".

Командир артилерійської батареї додає, що найбільше запам’ятав бій, під час якого були знищена батарея російських РСЗО «Ураган». «Гарно відпрацювали по „Ураганах“ — знищили три бойові машини окупантів. Приїхали, гарно зробили свою роботу», — зазначає військовий.

У контексті трофейного БК до БМ-21 "Град" можна згадати, як наші військові на Харківщині знайшли просто в лісі понад трьох сотень снарядів до цих РСЗВ.

r4

Це осколково-фугасні боєприпаси 9М22У, які вже, ймовірно, наші військові відправляють "у подарунок" по позиціях російської окупаційної армії.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.