Встановлені особи російських танкістів, які впритул розстріляли лікарню з вагітними на Сумщині

Т-72 прямим наводженням стріляти по медичному закладу.

 

У Тростянці на Сумщині, який Сили оборони звільнили наприкінці березня, військовослужбовці 1 танкового полку 2 гвардійської Таманської мотострілецької дивізії зс рф фактично впритул розстріляли з танку приміщення районної лікарні.

У ДБР з'ясували, що командир Т-72, уродженець Республіки Татарстан Петро Смірнов, віддав наказ підлеглому прямим наводженням стріляти по медичному закладу. Постріл 125-мм осколочно-фугасним снарядом здійснив інший росіянин — Айнур Мухаметханов.

tank2

Під обстрілами опинилися як медичні працівники, так і пацієнти, у тому числі вагітні жінки, які там перебували. Саме в момент атаки на лікарню одна з породіль народжувала двійню.

tank3

Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно військових. Обвинувальний акт скеровано до суду, а військовослужбовців рф оголошено в розшук. Їм інкримінують порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

У ДБР додали, що тікаючи з Сумщини, російські військові покинули свій танк. ЗСУ його відремонтували і сьогодні він «мстить» на полі бою окупантам за їхні злочини.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.