В Україну надходить електрогенеруюче обладнання як допомога

Міжнародні партнери допомагають упоратися з наслідками обстрілів орди рашистів.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надає Україні 80 генераторів. Про це повідомила посол США в Україні Бріджіт Брінк у Twitter у п'ятницю, 25 листопада.

"У той час, як Росія намагається відключити світло, USAID Ukraine надає 80 генераторів, щоб підтримувати електропостачання. Ця допомога є лише частиною відповіді США на жорстокі та постійні атаки Росії на критичну інфраструктуру України, тоді як ми продовжуємо стояти разом з Україною", - написала Брінк і оприлюднила фото вже доставлених генераторів.

gener2

Франція відправляє до України 100 потужних генераторів. Про це 25 листопада повідомила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна у Twitter.

"Щоб допомогти населенню України вистояти, Франція відправляє в Україну 100 французьких потужних генераторів, тоді як Росія хоче зробити зиму зброєю війни", - написала вона.

gener3

Колонна підкреслила, що удари по об'єктах громадянської інфраструктури є воєнними злочинами.

Як уточнили у МЗС Франції, у відповідь на заклик Києва 100 генераторів, потужністю від 50 до 100 кВт. будуть передані українській владі через Румунію.

***

Уряд Канади виділив 10 млн канадських доларів (близько $7,6 млн) на закупівлю генераторів для України. Про це напередодні повідомив у Twitter міністр міжнародного розвитку Канади Харджіт Саджан.

"Ми виділили 10 млн доларів Міжнародній організації з міграції на закупівлю та доставку генераторів на критично важливі об'єкти інфраструктури в Україні", – написав він.

Саджан наголосив, що мільйони цивільних осіб в Україні перебувають сьогодні без електроенергії.

"У той час як Путін продовжує свої безрозсудні напади на безневинних людей, наша рішучість допомогти Україні лише зміцнюється", – запевнив міністр.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.