Нардеп Максим Єфімов із колегами хочуть обмежити рух автомобілів з невідповідними сезону шинами

Законопроект спрямований на безпеку дорожнього руху.

Народний депутат ВР України від Краматорська Максим Єфімов, який останніми місяцями з якихось причин практично перестав висвітлювати свою діяльність у соцмережах, продовжує працювати над новими законопроектами у парламенті. Про це можна судити за інформацією, опублікованою у Facebook  Депутатською групою ВРУ "Відновлення України".

У повідомлення йдеться, що протягом 2021 та 10 місяців 2022 року в Україні сталося 35 тисяч ДТП із загиблими та потерпілими. Загалом щороку у нас трапляється близько 170 тисяч дорожньо-транспортних пригод. Щодня на дорогах гине в середньому 7 осіб. Це величезні і страшні цифри.

"У час, коли ми втрачаємо на війні наших найкращих людей, маємо подбати про те, щоб хоча б вітчизняні дороги не були для нас другим фронтом, - заявив співголова депутатської групи "Відновлення України" Максим Єфімов. - Статистика показує, що найбільша кількість ДТП трапляється пізньої осені та ранньою зимою. Тобто саме тоді, коли водіям варто переходити на зимові шини, але багато хто з них цього досі не зробив. Звичайна водійська практика показує, що необхідність переходу на зимові шини взимку є конче необхідною з точки зору безпеки. А досвід провідних країн світу, у яких такий перехід є обов'язковим на рівні закону, свідчить про значне зниження рівня ДТП і смертності на дорогах.

Щоб перейняти відповідну практику, зареєстрував з колегами законопроєкт №8369. Він визначає, що з 1 листопада по 31 березня не обладнані зимовими шинами транспортні засоби не допускаються до участі у дорожньому русі. Для легкових автівок прийнятні також усесезонні шини.

Відповідна законодавча вимога допоможе вплинути на тих водіїв, які менш відповідально ставляться до власної безпеки і безпеки інших учасників дорожнього руху. Впевнений, що її застосування значно знизить рівень аварійності на наших дорогах у холодну пору року. Маємо подбати про безпеку і захистити учасників дорожнього руху".

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.