Кількох нардепів від колишньої ОПЗЖ достроково позбавлять мандатів - ЗМІ

Йдеться про Олександра Пономарьова, Наталю Королевську, Юрія Солода та Олега Волошина.

Кількох нардепів від колишньої ОПЗЖ достроково позбавлять мандатів через наявність російських паспортів.

Про це LB.ua повідомили джерела в парламенті.

Як відомо, стаття 81., пункт 4 Конституції передбачає позбавлення мандату у разі припинення громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України.

"Найближчим часом очікуємо на новий Указ (президента) про позбавлення українського громадянства декількох нардепів Верховної Ради від колишньої фракції ОПЗЖ. На підставі наявності у них російських паспортів", - зазначило джерело.

За його словами, йдеться про наступних депутатів:

  • Олександр Пономарьов;
  • Наталія Королевська;
  • Юрій Солод;
  • Олег Волошин.

"Далі - за планом голосування у парламенті за дострокове припинення їх повноважень, як це вже було у січні", - прогнозують у Верховній Раді.

Коментуючи новину, видання "Вчасно" повідомляє, що Юрій Солод був обраний до парламенту від округу № 47 з центром у Слов’янську. З початку повномасштабної війни 24 лютого Солод жодного разу не з'явився у Верховній Раді. Після ліквідації проросійської партії ОПЗЖ він увійшов до складу реінкарнації політсили — групи «Платформа за життя та мир».

На відміну від деяких своїх колег по ексОПЗЖ, нардеп не займається ніякою гуманітарною діяльністю та взагалі не з'являється своєму окрузі. У місті Слов’янськ та сусідніх населених пунктах лишилося чимало мирних жителів, які не евакуювалися, та потребують підтримки. 

Ще в лютому, до початку російського вторгнення, Юрій Солод разом із дружиною — нардепкою Наталією Королевською — виїхав закордон. 

Синок Солода та Королівської Ростислав Солод бив "обраний" депутатів міської ради Краматорська. У жовтні 2022 року ЗМІ повідомляли, що Ростислав Солод перебуває у Казахстані, де залучає людей до ймовірної фінансової піраміди.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.