Дружина Медведчука наколядувала майна на 5,6 млрд гривень

Оксана Марченко переводила мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС РФ в окупованому Криму, а також сплачувала "податки" до російського бюджету.

Суд заарештував майно дружини українського олігарха та політика Віктора Медведчука Оксани Марченко за матеріалами Служби безпеки України. Дружину екс-лідера забороненої партії ОПЗЖ підозрюють у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Про це повідомляє прес-центр СБУ у четвер, 23 лютого.

Служба також зазначає, що загальна вартість заарештованих активів становить понад 5,6 млрд. грн.

"Рішення суду стосується пакетів по 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п'ять офшорних компаній.

Також накладено арешт на дві земельні ділянки, чотири житлові будинки у Києві та Криму і 10 автомобілів, що належать фігурантці", - йдеться у повідомленні.

Суд також заарештував активи Марченко у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах: Терра-Інвест, Укркапітал та Спорт-Тур.

Ці компанії вона використала для проведення підривної діяльності проти України.

Компанії започаткували фірму за законами країни-агресора. Через неї Марченко переказувала мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС Росії в окупованому Криму, а також сплачувала "податки" до російського бюджету.

У повідомленні наголошується, що слідчі СБУ раніше повідомили Оксані Марченко та голові афілійованої кримської фірми про підозру за статтею Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

"За цією ж статтею повідомлено про підозру топ-менеджеру Укркапіталу та Спорт-Туру. Зловмисника затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Злочин, у якому підозрюється Марченко та менеджери причетних компаній, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна. Арешт активів забезпечить можливість конфіскації за рішенням суду та убезпечить майно від перереєстрації на інших осіб", - додали СБУ.

Наразі триває розслідування.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.