Україна вимагає від РФ списки всіх викрадених дітей

На сьогоднішній день офіційно зареєстровано понад 16 тисяч звернень про незаконно вивезених в РФ українських дітей.

Україна вимагає від Росії надати їй списки всіх вивезених на територію РФ дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це йдеться у заяві віце-прем'єр-міністра – міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

З такою вимогою вона звернулася до російського уповноваженого з прав людини Тетяни Москалькової та російського уповноваженого з прав дітей Марії Львової-Бєлової.

"Пропоную невідкладно передати українській стороні списки всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які: 1) на 24.02.2022 були громадянами України, до 18 років включно; 2) зараз перебувають на тимчасово окупованих територіях України; 3) були вивезені з тимчасово окупованих територій України на російську територію", – заявила Верещук. 

Нагадаємо, на сьогоднішній день офіційно зареєстровано понад 16 тисяч звернень про незаконно вивезених в РФ українських дітей, з яких 307 дітей вже повернули додому.

belova

На фото: оголошена у міжнародний розшук 38-річна злочинниця, уповноважена РФ з прав дітей Маряї Львова-Бєлова. Організатор вивезення українських дітей з окупованих територій та їхню "інтеграцію" в Росії. За словами Львової-Бєлової, деякі українські діти "негативно відгукувалися про президента Путіна, говорили всякі гидоти, співали гімн України, говорили "Слава Україні" і таке інше. Однак після потрапляння під опіку в російські сім'ї, як стверджує Львова-Бєлова, цей " якийсь негатив" трансформувався "у любов до Росії".

Санкції проти Львової-Бєлової за керівництво процесом з вивезення українських дітей було запроваджено Євросоюзом, Великою Британією та США. За підтримку російської агресії проти України вона також потрапила до списків санкцій Австралії, Канади та Японії.

Сама Львова-Бєлова заявила, що сприймає рішення Міжнародного суду як позитивну оцінку своєї роботи. "Здорово, що міжнародне співтовариство оцінило ту роботу за допомогою дітям нашої країни, що ми не залишаємо їх у зоні військових дій, що ми вивозимо їх, що створюємо для них добрі умови, оточуємо їх дбайливими людьми, що люблять. Були санкції всіх країн, навіть Японії". , Щодо мене, зараз ордер на арешт, цікаво, що буде далі", - сказала вона.

_________________________________________________________________________

Як повідомлялося, 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Марії Олексіївни Львово-Бєлової. Вони підозрюються у причетності до незаконної депортації українських дітей.

ПО ТЕМІ: У спецтаборах росіян - тисячі українських дітей

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.