Світовий Конґрес Українців передав вісімнадцять пікапів 4x4 для ДСНС України

Автомобілі Fiat Fullback будуть використовуватися для підтримки роботи груп розмінування.

Державна служба надзвичайних ситуацій України, що входить до складу Міністерства внутрішніх справ України, отримала вісімнадцять повнопривідних пікапів в рамках ініціативи "Unite with Ukraine" від Світового Конґресу Українців. 

Про це повідомляє прес-служба ДСНС. 

Автомобілі Fiat Fullback будуть використовуватися для підтримки роботи груп розмінування, які намагаються очистити міста та села від тисяч тонн смертельних вибухових пристроїв, залишених російськими військами. 

«Найважливішим пріоритетом для СКУ є постачання якісного обладнання у повній співпраці та співробітництві з нашими українськими партнерами. Ми слухаємо їхні потреби та побажання, щоб краще зрозуміти, яку підтримку необхідно надати. Поставка цих автомобілів є чудовим прикладом рівня партнерства та масштабу проектів, в яких ми брали участь в Україні з початку повномасштабного російського вторгнення», - зазначив директор ініціативи «Unite with Ukraine» від Світового Конґресу Українців Андрій Потічний. 

За даними офіційних джерел, 30% території країни — 174 000 квадратних кілометрів забруднені мінами та нерозірваними боєприпасами, які були залишені російськими окупантами. Зараз Україна вважається найбільш замінованою країною у світі. Протягом останніх 12 місяців на території України сталося понад 600 випадків, коли люди постраждали від мін. Крім того, міни роблять великі ділянки землі недоступними та непридатними для використання фермерами, а також безпосередньо спричиняють травми та смертельні поранення.

«Ми надзвичайно вдячні Світовому Конґресу Українців за надану допомогу у вигляді автомобілів для наших піротехнічних підрозділів. Адже в умовах тих викликів і того навантаження саме на цей напрям діяльності ДСНС - це саме та необхідна техніка, яка допоможе зробити процес розмінування більш ефективним, а умови роботи особового складу комфортнішими», - зазначив Голова ДСНС України Сергій Крук.

«Дякуємо нашим партнерам та всім, хто сприяв цьому важливому проєкту. Українська діаспора та друзі України з понад 50 країн спільно працювали, щоб зібрати кошти на надання цього важливого обладнання для груп розміновування Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Нехай ця успішна доставка стане нагадуванням про те, що кожен долар має значення, і що ніякий внесок не є занадто малим. Коли діаспора співпрацює, ми можемо досягати ефективних та конкретних результатів на місцях», - заявив Павло Ґрод, Президент Світового Конґресу Українців.

Світовий Конґрес Українців у рамках своєї ініціативи #UniteWithUkraine, надав понад 40 мільйонів доларів допомоги Силам Територіальної Оборони, ЗСУ та іншим структурам безпеки. Пожертви на допомогу було зібрано більш ніж у 70 країнах світу.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.