ВООЗ оголосила про припинення пандемії Covid-19

Covid-19 більше не вважається надзвичайною ситуацією у галузі охорони здоров’я. При цьому загроза коронавірусу залишається.

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила в п’ятницю, 5 травня, що Covid-19 більше не є надзвичайною ситуацією в глобальному масштабі. Про це ВООЗ повідомила у Twitter

Водночас в організації підкреслили, що Covid-19 залишиться, навіть якщо він більше не є надзвичайною ситуацією.

"Цей досвід має змінити всіх нас на краще. Він має зробити нас більш рішучими реалізувати бачення, яке народи мали під час заснування ВООЗ у 1948 році: найвищий можливий стандарт здоров’я для всіх людей" - сказав генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейесус.

Він зауважив, що пандемія має тенденцію до зниження вже більше року, визнаючи, що більшість країн уже повернулися до життя, яким жили до пандемії. 

За даними ВООЗ, наразі рівень смертності знизився з піку понад 100 000 людей на тиждень у січні 2021 року до близько 3500 за тиждень до 24 квітня. Загалом за три роки на коронавірус захворіли 764 млн людей. Близько 5 млн людей отримали принаймні одну дозу вакцини проти Covid-19.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.