СБУ опублікувала докази співпраці з ворогом президента АТ «Мотор Січі»

В'ячеслав Богуслаєв виправдовував напад росії і висловлював надію, що путін не зупинить наступ своїх військ.

Служба безпеки України опублікувала аудіозаписи телефонних розмов президента АТ «Мотор Січ», екс-нардепа В'ячеслава Богуслаєва, які підтверджують його співробітництво з ворогом. Об этом сообщает СБУ в Телеграм. 

"Навіть після повномасштабного вторгнення агресора посадовець, який раніше неодноразово обирався народним депутатом від «партії регіонів», продовжував постачати двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим - фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста і села. При цьому він виправдовував напад росії і висловлював надію, що путін не зупинить наступ своїх військ, розмірковував про «нацистів» в Україні тощо", - повідомляє СБУ.

"Служба безпеки робитиме усе, аби встановити інших осіб, причетних до незаконної діяльності, та притягнути їх до відповідальності. Очищення України від зрадників та колаборантів триває", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, днями співробітники СБУ затримали посадовця та одного з працівників авіапідприємства і оголосили їм про підозри.

***

Про зв’язки Богуслаєва з країною-окупантом знали також і багато працівників "Мотор Січі". Про це у Facebook повідомив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Хто покривав роботу Богуслаєва на Росію усі ці роки? За даними джерел Цензор.Нет, Служба безпеки як мінімум з 2019-го року прослуховувала директора АТ Мотор січ В’ячеслава Богуслаєва, і мала докази його незаконних стосунків з РФ та постачання двигунів для російських бойових гвинтокрилів, що прямо заборонено українським законом. Богуслаєв забезпечував і російську авіацію, і експортні поставки РФ", - йдеться в повідомленні.

За словами Бутусова, про це знали багато співробітників Мотор січі і державних службовців.

Але затримали його тільки на восьмому місяці повномасштабної війни. Богуслаєв має отримати максимальний термін ув’язнення, і його не можна міняти в РФ, бо інакше він здасть усі наші виробничі можливості, і ворог зможе знищити багато важливих для Украіни об’єктів, а також зрадник допоможе РФ побудувати власне виробництво двигунів", - підсумував журналіст.

***

Президент запорізького заводу Мотор Січ В'ячеслав Богуслаєв має російське громадянство з 2000 року. Про це повідомляє програма Схеми із посиланням на відповідні документи у понеділок, 24 жовтня.

Так, згідно з випискою із системи АС Роспаспорт, 15 жовтня 2000 року Богуслаєв звернувся до паспортно-візового відділу внутрішніх справ у Москві із заявою про отримання паспорта громадянина РФ, в обмін на радянський паспорт від 1979 року. Він одержав російський паспорт 18 жовтня 2000 року.

В'ячеслав Богуслаєв також має індивідуальний податковий номер платника податків у Росії, прив'язаний до цього паспорту.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.