У звільненому Херсоні виловлюють окупантів

У звільненому місті тривають стабілізаційні заходи.

Служба безпеки України затримала перевдягненого у цивільний одяг російського військового та продовжує шукати колаборантів та агентів, яких РФ могла навмисне залишити на українській території.

У СБУ повідомили, що затриманий росіян перевдягнуся і намагався вдавати "місцевого". Після затримання він зізнався, що є професійним військовим із 69-ї окремої бригади прикриття ЗС РФ.

Завданням окупанта у звільненому від армії РФ Херсоні був збір інформації, коригування вогню по ЗСУ та проведення диверсій.

Глава СБУ Василь Малюк повідомив, що українська спецслужба зараз у Херсоні виявляє місцевих колаборантів, зрадників та агентів спецслужб РФ, яких вони могли навмисно залишити на українській території. Також СБУ документує воєнні злочини Росії.

"Ми розуміємо, що ворог міг спеціально залишити на деокупованій території своїх агентів для виконання певних завдань. Наше завдання – їх виявити. Крім того, у СБУ багато оперативної інформації про зрадників та колаборантів, які перейшли на бік ворога. Тож ми перевіряємо її безпосередньо на місці. Усі, хто зрадив Україну заради "русского мира", отримають заслужене покарання", – заявив Малюк.

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, зачистка в Херсоні може тривати тижні, але Україні відомі всі прізвища колаборантів.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.