У США показали відео атаки та удару по дрону MQ-9 Reaper російськими Су-27

Версії росіян , як завжди, виявилися брехнею.

Європейське командування США опублікувало в YouTube. секретне відео атаки на дрон MQ-9 Reaper над Чорним морем російськими винищувачами Су-27.

Відео було знято з камери на нижній частині дрона. На ньому показано, як російські винищувачі скидають паливо, а потім атакують американський безпілотник.

Після атак російських Су-27 зв'язок з дроном ненадовго було втрачено. Європейське командування США підтверджує, що на хвилину безпілотник втратив зв'язок, а публіковане відео було відредаговано.

Коли трансляція відновилася, то стало помітно, що одна з лопатей пропелера MQ-9 Reaper пошкоджена після зіткнення з Су-27.

Нагадаємо, російський винищувач Су-27 збив американський дрон MQ-9 Reaper, який вів розвідку в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.

Росія ж своєю чергою заявила, що не причетна до падіння безпілотника. За даними міноборони РФ, апарат нібито "летів із порушеннями" і впав "унаслідок різкого маневрування".

mq2

До речі, сьогодні, 16 березня, у Чорному морі зафіксовано нетипову активність росіян. Противник вивів у море 20 кораблів та дуже багато одиниць допоміжного флоту. Можливо, рускіє шукатимуть збитий американський безпілотник.

***

Росія та США проводили контакти і по військовій лінії, і по дипломатичній після інциденту з американським безпілотником MQ-9 Reaper. Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у четвер, 16 березня, - пише видання "Кореспондент".

Журналісти запитали у нього, чи було задіяно гарячу лінію між Росією та США, яка була встановлена ще за часів холодної війни.

"Канали зв'язку були задіяні. Ви ж знаєте, що відбулися контакти по лінії військових. І НГШ (начальники генштабів), і міністри оборони – вони переговорили. Були контакти по дипломатичній лінії", – відповів Пєсков.

Він додав, що російські військові вирішують, чи піднімати з дна Чорного моря американський дрон.

"Це прерогатива військових. Якщо вони вважають за необхідне для наших інтересів і для нашої безпеки це робити у Чорному морі, вони це робитимуть. Але знов-таки я не знаю точно про плани військових", – сказав Пєсков і переадресував це запитання міноборони РФ.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.