Росіяни мали нахабство вимагати вибачень від розробників гри S.T.A.L.K.E.R. 2

Рускіє злодії погрожували злити в Мережу 30 ГБ інформації, включно з сюжетом гри та концепт-артами. 

Українська ігрова студія GSC Game World, яка працює над грою S.T.A.L.K.E.R. 2, відповіла на погрози росіян, які вимагали вибачень за блокування та погрожували "злити" матеріали з гри.

Група "Вестник "Того Самого Сталкера" у російській соцмережі "ВКонтакте"  опублікувала декілька скриншотів з гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl та погрожувала "злити" 30 ГБ інформації, включно з сюжетом гри та концепт-артами. 

У студії заявили, що це не перший випадок злому та витоку даних, а спроби шантажу та залякування є "марними". У GSC Game World закликали гравців не дивитися та не розповсюджувати виток зі S.T.A.L.K.E.R. 2 – застарілі або незавершені матеріали можуть зашкодити враженням від гри. 

st2

Росіяни з "Вестника" також вимагали від GSC Game World "одуматися" та "переосмислити своє ставлення до гравців з Білорусі та Росії", а також повернути російську локалізацію: "Не треба через політику псувати людям гру".

Наприкінці травня українська ігрова студія GSC Game World відновила роботу над грою S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl після призупинення через російське вторгнення.

У березні 2022 року розробники S.T.A.L.K.E.R. 2 заявили, що не продаватимуть гру на території Росії.

У квітні 2022 року Роскомнагляд заблокував сайт гри S.T.A.L.K.E.R. 2. У реєстрі заборонених сайтів на території Росії вказано, що доступ до сайту www.stalker2.com обмежено на вимогу Генпрокуратури РФ у зв'язку із "закликами до масових заворушень, екстремізму, участі у незаконних масових акціях".

У студії GSC Game World, що займається розробкою гри, повідомили, що вона вийде у 2023 році.

За матеріалами видання ЛІГА.tech

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.