NASA показало новий скафандр для висадки на Місяць

Прототип астрономічного одягу був продемонстрований у Космічному центрі Джонсона у Г'юстоні (США).

Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору NASA представило новий скафандр для висадки астронавтів на Місяць у рамках місії Artemis 3. Про це повідомляє The Guardian.

Нові скафандри від компанії Axiom мають назву "Одиниця позакорабельної мобільності Axiom", або скорочено AxEMU. Скафандри створила компанія Axiom. 

"Місячне вбрання" є більш обтічним і гнучким, надає можливості для великого діапазону рухів та варіативності за розміром і посадкою. Зазначається, що ці скафандри краще підходять для жінок, ніж попередні.

sk2

Компанія заявила, що одяг астронавтів буде білого кольору. Він вважається найоптимальнішим у питанні відбиття різкого сонячного світла на поверхні Місяця та для захисту власника від великої жари. Поки прототип астрономічного одягу представлений в різних кольорах.

Зазначимо, незабаром оголосять чотирьох астронавтів, які у 2024 році полетять до Місяця у рамках місії Artemis 2. Якщо цей політ буде успішним, то у рамках експедиції Artemis 3 астронавти висадяться на поверхню Місяця у 2025 році.

sk3

До речі, це буде перше в історії відправлення жінки на Місяць, оскільки для перших шести експедицій на цю планету у період з 1969 по 1972 рік було обрано 12 чоловіків.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.