У Туреччині спустили на воду новий український корвет «Гетьман Іван Мазепа»

Корвет класу Ada буде адаптований до всіх типів протикорабельних ракет. Планується, що його зарахують до складу ВМФ України у 2024 році.

У Туреччині у неділю, 2 жовтня, відбувся спуск на воду нового українського протичовнового корвету типу Ada Гетьман Іван Мазепа, заявила перша леді України Олена Зеленська.

korvet2

"Сьогодні у Туреччині мала честь спустити на воду корвет, який служитиме Україні і водночас матиме турецьке серце. Протичовновий корвет типу Ada "Гетьман Іван Мазепа" буде першим кораблем такого класу для Військово-Морських сил України", - зазначила Зеленська.

korvet3

Корвет Гетьман Іван Мазепа класу Ada буде адаптований до всіх типів протикорабельних ракет. Планується, що йогозарахують до складу ВМФ України у 2024 році.

korvet14jpg

У липні 2021 року Україна підписала з Туреччиною угоду на будівництво двох корветів класу Ada. Каркас почала будувати Туреччина, а завершувати будівництво корабля планувалося в Україні. Корвети Ada мають повну водотоннажність понад 2400 тонн. Максимальна швидкість – 29 вузлів, а дальність плавання – 3500 миль. Повний екіпаж – 106 осіб.

ПО ТЕМІ:  Туреччина показала корвет «Гетьман Іван Мазепа» для ВМС України

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.