Генерал-майора ЗСУ та посадовця Донецької облдержадміністрації звинувачують у завданні Міноборони 2,8 млн грн збитків

Дії підозрюваних привели до неможливості використання фортифікаційних споруд для забезпечення захисту військовослужбовців.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження про зловживання генерал-майора Збройних сил України та посадовця Донецької обласної державної адміністрації під час будівництва інженерних фортифікаційних споруд в зоні проведення Антитерористичної операції на території Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами САП за матеріалам досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт стосовно генерал-майора ЗСУ та посадовця Донецької облдержадміністрації, обвинувачених у завданні Міністерству оборони 2,8 млн грн збитків під час будівництва інженерних фортифікаційних споруд в зоні проведення АТО на території Донецької області», – інформує прокуратура.

Як зазначають у САП, в 2015 році Кабінетом міністрів з резервного фонду бюджету з метою зміцнення обороноздатності держави виділено Міноборони кошти для будівництва інженерних фортифікаційних споруд в зоні проведення АТО на території Донецької та Луганської областей. Також для цього було затверджено відповідну проектну документацію, що враховувала передовий досвід країн-учасників НАТО при будівництві аналогічних споруд.

nabu2

Однак підозрювані, діючи в інтересах комерційного підприємства, забезпечили перерахування йому коштів за роботи з будівництва фортифікаційних споруд, що були самостійно виконані підприємством як експериментальні та не відповідали замовленій МО проектній документації. Це призвело до неможливості використання фортифікаційних споруд для забезпечення захисту військовослужбовців. Внаслідок протиправних дій вказаних осіб державі спричинену шкоду на загальну суму понад 2,8 млн грн.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.