Зеленський відібрав стипендію у відомого фігуриста

Віктор Петренко катався в РФ.

Володимир Зеленський позбавив президентської стипендії українського фігуриста, чемпіона Олімпійських ігор 1992 року з фігурного катання Віктора Петренка через виступи в Росії після початку повномасштабної війни.

Про це повідомляє сайт президента

В липні спортсмен виступив на льодовому шоу "Аленький цветочек" у Сочі попри розв'язану Росією жорстоку війну проти України. Його вчинок засудили Національний олімпійський комітет та Українська федерація фігурного катання.

Крім того, йдеться в повідомленні, Петренко припинив тренувати спортсменів для національних збірних команд з олімпійських видів спорту та "розвивати громадський фізкультурно-спортивний рух".

Ураховуючи вказане, УФФК внесла до Міністерства молоді та спорту подання про позбавлення його державної стипендії. Відповідно до пункту 9 Положення про державні стипендії чемпіонам і призерам Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор від 18 серпня 2004 року, Віктора Петренка позбавлено державної стипендії, що була призначена йому указом Глави держави № 456/2022 від 28 червня 2022 року".

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.