Норвегія бойкотуватиме лижні змагання у разі допуску росіян

У скандинавській країні готові відмовитися від улюбленого виду спорту заради людських цінностей.

Норвегія не виступатиме на етапах Кубка світу та Чемпіонаті світу з лижних перегонів у разі допуску на змагання росіян. Про це повідомив голова комітету з лижних перегонів у Федерації лижних видів спорту Норвегії Турбйорн Скугстад.

За словами функціонера, для скандинавських спортсменів вибір цінностей головніший за навіть улюблений вид спорту. Тому представники країни виступають лише за повну дискваліфікацію російських спортсменів, і не підтримує їхнього допуску на змагання навіть у нейтральному статусі.

"Звичайно ж, ми повинні будемо визначити свою позицію, якщо це станеться. Ми охоче бажаємо змагатися з усіма спортсменами з усіх країн, але в цьому випадку йдеться про вибір цінностей. Щоб відстояти ті, які ми відстоюємо, від імені лижних перегонів я можу сказати, що ми готові піти далеко.

Це буде важливим рішенням для всієї федерації. Якщо говорити за себе, то мені важко уявити, як ми зможемо змагатися з росіянами, доки йде війна Україні.

Ми будемо змушені вдатися до бойкоту. Таке рішення матиме багато наслідків, тож це доведеться обговорити, якщо така ситуація виникне. Ми є відповідальними за те, щоб позначити своє ставлення правильно", - цитує Скугстада abcnyheter.no.

Зазначимо, до цього Норвегія вже відмовилася від участі у зустрічі Міжнародної федерації лижних видів спорту у Швейцарії через присутність там представників Росії.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.