МОК рекомендував повернути росіян на змагання у нейтральному статусі

Виконком Міжнародного олімпійського комітету виніс проміжне рішення щодо атлетів із країн-агресорів.

МОК не допустив росіян та білорусів до Олімпіади-2024. Поки що. Справа в тому, що на своєму Виконкомі 28 березня Міжнародний олімпійський комітет навіть не обговорював це питання.

Водночас було ухвалено інше важливе рішення. Комітет рекомендував міжнародним спортивним федераціям повернути російських та білоруських спортсменів на міжнародні змагання. Про це йдеться на сайті МОК.

При цьому було оприлюднено низку вимог до спортсменів із країн-агресорів, яких можуть повернути до змагань:

  1. 1. Спортсмени з російським або білоруським паспортом змагаються лише як нейтральні індивідуальні атлети.
  1. 2. Командам і надалі заборонено виступати.
  1. 3. Спортсмени, які активно підтримують війну, не можуть виступати. Персонал, який активно підтримує війну, не може виступати.
  1. 4. Всім російським та білоруським військовослужбовцям не можна виступати. Персоналу, який підлягає таким умовам, також брати участь.
  1. 5. Кожен спортсмен має виконати всі антидопінгові правила.
  1. 6. Санкції щодо урядів та держав залишаються. Жодних змагань у РФ чи РБ не може відбуватися.
  1. 7. Заборона виникнення будь-якої символіки РФ і РБ на всіх заходах, зокрема на трибунах.
  1. 8. Жоден політик (член уряду чи державного апарату) Росії та Білорусі не може бути запрошений на такі міжнародні змагання.

При цьому у МОК повідомили, що не відмовляються від своєї ідеї щодо допуску росіян та білорусів на Олімпіаду 2024 року в Парижі.

"МОК ухвалить це рішення у відповідний час, на свій розсуд і без прив'язки до результатів попередніх олімпійських кваліфікаційних змагань", - йдеться у заяві комітету.

***

"Участь спортсменів із російськими та білоруськими паспортами у міжнародних змаганнях працює, - Про це сьогодні на засіданні виконкому МОК заявив президент організації Томас Бах. - Ми бачимо це майже кожен день у низці видів спорту, особливо у тенісі, а також у велоспорті, на деяких змаганнях з настільного тенісу.

Ми бачимо це у хокеї, гандболі, ми бачимо це у футболі та інших лігах у Сполучених Штатах, а також Європі, і ми також бачимо це на інших континентах.

У жодному з них не було інцидентів у сфері безпеки.

Уряди, на території яких відбуваються змагання, видають візи за дуже рідкісним винятком, а в інших країнах вони навіть видають дозволи на роботу цим гравцям та спортсменам.

Ми не зможемо придумати рішення, яке задовольнить усіх. Можливо, нам доведеться жити із цим", – цитує Баха Reuters.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.