Колишній вихованець краматорського шахового клубу Сергій Карякін розважає російських убивць у «зоні СВО»

Гросмейстер виступає на підтанцьовуванні в артистів ансамблю пісні та "пляски".

Колишній вихованець шахового клубу імені А. В. Момота (Краматорськ), а нині – довірена особа Путіна Сергій Карякін нині розважає вбивць із російської армії у так званій "зоні СВО". Про це повідомляє міністерство нападу росії.

"Заслужений майстер спорту росії з шахів відвідав бійців у зоні проведення спецоперації, зіграв із ними кілька шахових партій, а також поцікавився їхнім життям та побутом далеко від дому. - йдеться у повідомленні. - Разом із гросмейстером на передову до захисників вітчизни вирушили артисти Ансамблю пісні та танці ЦВО. Вони виконали безліч музичних та вокальних номерів, основними з яких стали народні пісні..."

Сергій Карякін - переконаний прихильник війни проти України та великий друг бойовиків з так званих "ДНР" та "ЛНР". Так, у червні 2022 року він публічно заявив, що радий санкціям проти росії, оскільки, на його думку, це зміцнить економіку країни. А у липні того ж року шахіст привіз допомогу бойовикам.

ВІДЕО

А як же шахи? Тут дещо складніше.

У квітні 2022 року гросмейстер написав скаргу з приводу згадок війни Росії проти України на сайті найбільшої онлайн-платформи для гри в шахи Chess.com, через що ресурс виявився заблокованим "Роскомнаглядом".

У березні 2022 року комісія з етики Міжнародної шахової федерації дискваліфікувала його на півроку за відкриту підтримку нападу росії на Україну. А потім Сергій Карякін відмовився грати на Кубку світу з шахів без російського прапора, заявивши, що «Грати під прапором FIDE як мінімум дивно, а як максимум – принизливо».

Тож результат – очевидний. Сергію Карякіну, який залишився не при справах, нічого більше не залишається, як тягатися по тимчасово окупованих регіонах України, щоб розважати там вбивць і грабіжників грою в шахи.

Під звуки дзвінкої балалайки.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.