В Україні проходить фінальні випробування модернізований танк Т-72АМТ

На Київському бронетанковому заводі проходять фінальні випробування модернізованого танка Т-72АМТ.

Висновок щодо остаточних характеристик танку буде підготовлений фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки вже за кілька тижнів, - повідомляє Defence Express.

Танк Т-72АМТ серійно виготовляється на “Київському бронетанковому заводі” і є модернізованою версією танку Т-72А. Завод ще на початку цього року поставив до Збройних сил три десятки таких машин. Оновлена версія танку раніше проходила випробування на Чернігівщині, де були проведені ходові та підводні випробовування, а також тестування можливості ведення вогню високоточним протитанковим снарядом “Комбат” від ДККБ “Луч”.

tank2

Після модернізації танк отримав посилений захист завдяки встановленню нового покоління динамічного захисту “Ніж”, сучасні прилади нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління, оновлений нічний приціл 1К13, комплект з цифрової радіостанції Aselsan та супутникової навігаційної апаратури СН-3003 “Базальт”.

tank3

Було поліпшено й ходові можливості бронемашини. Танк отримав нові обрезинені гусениці з резинометалевим шарніром та більш потужний двигун на 840 к.с. Крім того механік-водій танку зможе використовувати камеру заднього ходу, що дозволить значно спростити керування танком.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.