Українці активно подають заявки до штурмових бригад «Гвардії наступу»

Штурмові бригади «Гвардії наступу», набір до яких Міністерством внутрішніх справ був оголошений 2 лютого, мають стати у стрій вже 1 квітня.

До штурмових бригад «Гвардії наступу» вже подано майже 9 тисяч заявок. Про це Міністерство внутрішніх справ України повідомляє у Facebook.

«Найактивніше добровольці користуються сайтом, через який за кілька днів кампанії вже отримано майже 7900 анкет. Безпосередньо до поліцейської бригади «Лють» добровольці відправили понад 2000 заявок. До штурмових бригад Національної гвардії, яких представлено найбільше, подано понад 4500 заявок, долучитися до бригади прикордонників «Сталевий кордон», станом на зараз, є понад 1200 бажаючих», - йдеться в повідомленні.

Спілкування з добровольцями та запис до нових підрозділів МВС відбувається й у звичних для громадян Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), які найбільш наближені до всіх громад на всій території країни. Через ЦНАПи всього надійшло понад 5000 звернень, а подано заявок добровольців - понад 1000.

У МВС нагадали, що доброволець, який хоче приєднатися до «Гвардії наступу», може подати відповідну анкету на сайті, де представлені всі бригади, які комплектуються. Також там представлений список ЦНАПів, або інший варіант - є телефон «гарячої лінії», на якій можна проконсультуватися та отримати інформацію, куди прийти.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону заявив, що всі добровольці проходитимуть співбесіду та перевірки.

"Найбільше добровольців записалося до Національної гвардії, але там і більше бригад. У Нацгвардії шість бригад, у Нацполіції - одна і поки що одна - у Держприкордонслужбі", - розповів Клименко.

За його словами, набір не буде постійним, він триватиме 60 днів.

"Ми з кожним добровольцем проводимо співбесіду, військово-лікарську комісію, перевіряємо його фізичні та ментальні здібності та проводимо спеціальні перевірки. Оскільки ті особи, які йдуть на службу, не можуть мати судимостей", - повідомив Клименко.

За словами глави МВС, якщо доброволець обирає розвідку - його випробовують, якщо мінометний підрозділ - він навчатиметься стріляти з міномета.

Як повідомлялося, штурмові бригади «Гвардії наступу», набір до яких Міністерством внутрішніх справ був оголошений 2 лютого, мають стати у стрій вже 1 квітня.

Нагадаємо, на Донеччині розпочато набір і до штурмової бригади Нацполіції України «Лють», що входить до складу «Гвардії наступу» МВС разом з бригадами Нацгвардії та Державної прикордонної служби. Номер «гарячої лінії» для мешканців Донеччини, які бажають приєднатися до лав «Люті», - 0 800 406 700. А головне завдання підрозділу – визволення Донецька, Маріуполя та інших тимчасово окупованих населених пунктів.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.