В Україні починається нова хвиля COVID-19

Зараз фіксується зростання по кількості тестувань від тижня до тижня майже на 10-15%.

В Україні спостерігається початок зростання захворюваності на COVID-19. Про це розповів заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю "Укрінформу".

"Ми спостерігаємо початок зростання захворюваності і це початок осінньої хвилі, яка є базовою. Ми поступово реєструємо все більші відносні показники по кількості хворих. Наприклад, за минулий тиждень це було 9,1 тис., зараз це 11,5 тис., у яких був діагностований COVID-19 і які захворіли. Це очікувано, вже третій рік поспіль у вересні відбувається підвищення рівня захворюваності на COVID-19 і спадати він почне в березні-квітні, а може і на початку травня", - повідомив він.

За його словами, зараз фіксується зростання по кількості тестувань від тижня до тижня майже на 10-15%. 

Якщо за минулий тиждень було 56,5 тис. тестувань, зараз це 62 тисячі тестів.

"У переважній більшості використовуються швидкі тести на рівні первинної ланки медичної допомоги. Але зараз державні лабораторії стовідсотково працюють на виявлення COVID-19, також працюють і приватні. І ми бачимо, що по рівню тестування система вже наближається до своїх звичайних темпів", - зазначів Кузін.

Крім того, за його словами, зріс рівень госпіталізацій.

"Якщо раніше ми фіксували в середньому менше 1 тис. госпіталізацій за тиждень, то за останні декілька тижнів ця цифра зростає. За позаминулий тиждень це 2,6 тис., зараз близбко 3,1 тис. пацієнтів впродовж тижня госпіталізуються з діагнозом COVID-19", - сказав він.

"Але ця кількість не є настільки критичною, щоб система охорони здоров’я не впоралася. У нас є приблизні розрахункові дані по тому, яким чином буде рухатися хвиля, якихось особливостей чи негативних прогнозів ми поки що не бачимо", – підкреслив головний санлікар України.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.